Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، سمینار تخصصی گردشگری و تحول دیجیتال با حضور مدیرعامل کانون اتومبیلرانی و جهانگردی، مدیرکل دفتر بازاریابی تبلیغات گردشگری، اساتید دانشگاه و راهنمایان گردشگری برگزار شد.

محمدابراهیم لاریجانی (مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری) با اشاره به مفهومی که از دیجیتال شدن در ذهن تداعی می‌شود، گفت: اگر امروز از خود بپرسیم که مشکل گردشگری کشور چیست، پاسخ می‌دهیم که زیرساخت نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که نداشتن زیرساخت حرف دقیقی نیست چراکه با تعداد زیادی از هتل‌ها و تاسیسات گردشگری روبه‌رو هستیم که بسیاری از آنها با اتاق‌های خالی فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: پس مفهوم نبود زیرساخت گسترده‌تر از آن است که بتوان به هتل و تاسیسات گردشگری ارتباط داد. مثلا برای گردشگران اروپایی ممکن است زیرساخت نداشته باشیم اما برای سایر گردشگران از جمله گردشگران زیارتی و کشورهای همسایه زیرساخت داریم. با این وجود ضریب اشغال هتل‌ها خالی است پس مشکل جای دیگری است.

لاریجانی با اشاره به آن که در این نقطه است که بحث تبلیغات و معرفی ایران مطرح می‌شود، گفت: می‌پذیرم که در حوزه بازاریابی با مشکل روبه‌رو هستیم اما تبلیغات و معرفی ایران یکی از اجزای بازاریابی است چراکه بازاریابی چهار رکن از جمله محصول، قیمت، مکان‌های توزیع و تبلیغات را شامل می‌شود.

مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری خاطرنشان ساخت: اگر نگاهی به حوزه تورهای خروجی داشته باشیم، می‌بینیم که هر چهار رکن بازاریابی در تورهای خروجی عملیاتی شده‌اند اما در تورهای ورودی تک‌محصولی عمل کرده‌ایم و فقط تاریخ و فرهنگ را که شامل پنج استان می‌شود و فقط برای چهار ماه مسافر دارد، ارائه داده‌ایم و محصولی برای هفت ماه دیگر سال و سایر استان‌هایمان نداریم.

وی یادآور شد: با گردشگری تک‌محصول فقط به بازار غرب چسبیده‌ایم و محصولات دیگر مانند گردشگری سلامت، زیارت، عرفان، ادبیات و غیره که می‌تواند 12 ماه سال برای تمام استانها مسافر داشته باشد را فراموش کرده‌ایم. ما در یک بازار تک‌محصولی گردشگری دست و پا می‌زنیم و نمی‌خواهیم از این تک‌محصول بودن بیرون بیاییم.

لاریجانی با تاکید بر آنکه اگر به گردشگری به عنوان یک صنعت نگاه می‌کنیم باید تفکری صنعتی را در این حوزه اعمال کنیم، یادآور شد: طی این سالها شاهد آن بودیم که محصولات صنعتی که تبدیل به یک برند شده‌اند، سعی کردند محصولات متنوعی ارائه دهند اما تاکنون کدام برند هتل‌داری در توسعه محصول خود از همگن و غیرهمگن گرفته تا محصولات افقی و عمودی توسعه داشته است. نباید فراموش کرد که محصول جدید، بازار جدید و کشور جدید را به دنبال خواهد داشت. باید توسعه محصول داشته باشیم.

وی ادامه داد: در واقعیت می‌توان گفت 20 هزار نفر گردشگر ورودی داریم و وقتی می‌گوییم تعداد گردشگران ورودی کشور هفت میلیون نفر است، این تعداد حاصل کار دفاتر خدمات مسافرتی نیستند بلکه یا خودشان به کشور آمده‌اند که می‌تواند در حوزه تجاری یا بازرگانی باشد یا به عنوان زائر آمده‌اند.

مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری در ادامه به بحث قیمت اشاره کرد و گفت: در حوزه گردشگری قیمت بسیار اهمیت دارد و حرف اول و آخر را می‌زند. ایران در حوزه قیمت‌گذاری سفر چه کارهایی انجام داده است؟ ما می‌گوییم مقصدی ارزان هستیم این در حالی است که سفر یک هفته‌ای گردشگر چینی به ترکیه 600 دلار و همان سفر به ایران 1400 دلار تمام می‌شود. حتی ترکیه برای عراقی‌ها 370 دلار و سفر به ایران برای عراقی‌ها 450 تا 620 دلار می‌شود. اینجاست که به این نتیجه می‌رسیم طی این سالها سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به حوزه قیمت‌گذاری‌ها ورود نکرده و نتوانسته آن را کنترل کند.

کانال‌های توزیع و فروش یکی دیگر از مباحثی بود که لاریجانی به آن اشاره کرد و گفت: در تورهای خروجی محصولات زیادی پیش‌روی گردشگران قرار می‌گیرد و قیمت‌ها نیز بسیار ارزان هستند این در حالی است که در حوزه تورهای ورودی کانال توزیع سفر نداریم و اگر کسی هم بخواهد به این حوزه ورود کند توسط برخی افراد با خاک یکسان می‌شود چراکه آنها معتقدند فقط خودشان باید در این بازار فعال باشند. می‌توان گفت برخی آدم‌های منسوخ و قدیمی این کانال را در دست گرفته‌اند.

مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که تور ترکیه در ایران را آژانس‌های ایرانی می‌فروشند نه آژانس‌های ترکیه‌ای اما ما سعی داریم تورهای ایران را در کشورهای خارجی توسط آژانس‌های ایرانی بفروشیم این به معنای شبکه توزیع در این حوزه است. حتی در حوزه تبلیغات نیز شاهد آن هستیم که آژانس‌ها هستند که تورهای ترکیه را در ایران تبلیغ می‌کنند چراکه قطعا تلویزیون ما تور ترکیه را تبلیغ نمی‌کند. بنابراین در این حوزه نیز نتوانسته‌ایم درست عمل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برخی از افراد منافع شخصی و گروهی خود را به منافع ملی ترجیح می‌دهند حتی با استارتاپ‌ها و ویزای الکترونیک مخالفت می‌کنند چراکه معتقدند بخشی از درآمدهایشان از طریق ویزافروشی حاصل می‌شود. این در حالی است که در حوزه دیجیتال نیازمند توجه ویژه به هر چهار رکن بازاریابی هستیم و همه این ارکان باید به اپلیکیشن تبدیل شود. ما با فعالیت محدود و سنتی در حوزه گردشگری روبه‌رو هستیم که بلای جان گردشگری شده است.

در ادامه این سمینار از سایت ویزیت ایران رونمایی شد و در خصوص امکانات و خدماتی که این سایت به گردشگران داخلی و خارجی ارائه می‌دهد، صحبت به میان‌ آمد. در این میان سایت ویزیت ایران با هدف جذب گردشگران و مخاطبان داخلی و خارجی محتوایی از تاریخ و فرهنگ، آب و هوا، جاذبه‌های گردشگری ایران، میراث ملموس، اکوتوریسم و غیره را در بخش‌های مختلف استانی و شهرستانها در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد و به زودی علاوه بر زبان فارسی و انگلیسی، زبان چینی نیز به این سایت اضافه خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی تور ورودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۸۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل

مدیریت تبلیغات پنهان اقلام لوکس و همچنین بازگشت به مدل خدمات پس از فروش رسمی می‌تواند در یک بازه مشخص زمانی منجر به کاهش ارزبری سنگین حوزه تلفن همراه شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر شاهد هستیم که تلفن همراه به دومین کالای ارزبر کشور تبدیل شده است. بخش عمده ارز وارداتی تلفن‌های همراه نیز با نرخ دولتی وارد کشور می‌شود چرا که دولت تلفن همراه را به عنوان یک کالای ضروری برای مصارف مردم در نظر گرفته است.

واردات 3.2 میلیارد دلاری گوشی تلفن همراه در سال گذشته

باید توجه داشت که در شرایط محدودیت‌های ارزی که وجود دارد، میزان ارزی که به واردات تلفن همراه تخصیص پیدا می‌کند از برخی ردیف‌های مختلف کالاهای اساسی بالاتر است. در اینکه واردات تلفن همراه یک امر ضروری است شکی نیست اما رقم کنونی واردات بسیار بالا است و همین موضوع سیاست‌گذار را ناچار می‌کند تا برای کنترل مصارف ارزی دست به اقدام بزند.

در این زمینه دو راهکار پیش روی دولت قرار دارد. اول جایگزینی واردات با تولید داخلی که در حال حاضر دور از ذهن به نظر می‌رسد. اما راهکار دوم که می‌تواند جنبه عملیاتی داشته باشد، جلوگیری از تقاضاهای مصرفی غیرواقعی است. موضوع جلوگیری از تقاضاهای غیرواقعی را می‌توان در دو بخش بررسی کرد. بخش اول که مهم‌ترین مسیری است که باید پیگیری شود، فراهم شدن خدمات پس از فروش رسمی است.

بخش دوم کنترل تقاضای مصرفی غیرواقعی برای تلفن همراه نیز کنترل و کاهش تبلیغات پنهان تلفن‌های همراه لوکس است.

کاهش ارزبری 15 درصدی واردات تلفن همراه با عملیاتی شدن خدمات پس از فروش رسمی

مهم‌ترین توصیه‌ای که می‌توان برای کاهش ارزبری تلقن‌های همراه داشت، تحقق خدمات پس از فروش رسمی است. نمونه این مسئله را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در گذشته شاهد بوده‌ایم. خدمات پس از فروش رسمی سبب کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده خواهد شد. در حقیقت خدمات پس از فروش بخشی از هزینه تمام شده تلفن همراه است و اگر چنین خدماتی در ایران وجود داشته باشد، مصرف‌کننده دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی برای گارانتی و ... نخواهد داشت.

ضمن این که با وجود دفاتر خدمات رسمی می‌توان شاهد واردات تلفن‌های همراه با کیفیت بود چرا که شرکت اصلی دیگر مسئول مشکلات کالاهای وارد شده خواهد بود. به این ترتیب اگر تاجر یا واردکننده‌ای کالای بی‌کیفیت وارد کشور کند، به سرعت مشخص خواهد شد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که با ارائه خدمات پس از فروش با کیفیت می‌توان انتظار داشت که عمر تلفن‌های همراهی که در اختیار کاربران قرار دارد افزایش پیدا کند. در حال حاضر عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران 2 سال است. 

واردات کالای با کیفیت در کنار ارائه خدمات پس از فروش رسمی و ارزان قیمت می‌تواند عمر مفید تلفن‌های همراه را به عنوان یک کالای مصرفی افزایش دهد. تخمینی وجود دارد که اگر این اقدامات بتواند تقاضای واردات تلفن‌های همراه را تا 15% کاهش دهد، میزان واردات که هم اکنون به بیش از 3 میلیارد دلار می‌رسد، به 2.5 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. به نظر می‌رسد که با تحقق این پیش‌فرش، عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران به 3 تا 5 سال برسد. این مسئله اثر مهمی در کاهش تقاضا خواهد داشت.

تبلیغات پنهان کالای لاکچری را مدیریت کنید

با جلوگیری از تبلیغات پنهان کالای لوکس وارداتی، تقاضای مصرفی و تعویض کاهش پیدا خواهد کرد. در حقیقت تبلیغات یک برند را به شکل غیر مستقیم زیاد می‌بینیم و می‌شنویم. معمولا هم افرادی که در فیلم‌ها و سریال‌ها نقش لاکچری دارند از همین تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

در نتیجه کنترل تبلیغات پنهان کمک خواهد کرد تا اولا تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کند و دوما احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم می‌کند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت تا تقاضای واردات کالاهایی که حدود هزار دلار قیمت دارند و به همین دلیل ارزبری بالایی نیز دارند کاهش پیدا کند.

در صورت تحقق این هدف، شاهد اثرگذاری بالایی در کاهش واردات تلفن‌های همراه گران قیمت خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفریح حق مسلم شهروندان است/ برگزاری تورهای رایگان گردشگری ویژه محلات کم‌برخوردار اصفهان
  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • آتش‌سوزی وحشتناک در بازار بندرعباس (فیلم)
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • قدیمی ترین سد مدرن ایران هم سرریز شد (فیلم)
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان